Dragon Floats
(+31)(0)166-663831

Dragon Floats: hoogwaardige polyethyleen drijvers

Dragon Floats is dé specialist in productie en distributie van polyethyleen drijvers. Met vele jaren ervaring in het hoogwaardig vervaardigen van polyethyleen, produceren wij op grote schaal kunststof drijvers voor bedrijven over de hele wereld. 

Door gebruik te maken van de meest moderne 3D ontwerp technieken en o.a. het gebruik van eindige elementen in combinatie met verschillende materiaal-onderzoeken, heeft Dragon Floats b.v. een serie kunststof drijvers ontwikkeld voor de off-shore en baggerindustrie. De verschillende type kunststof drijvers hebben elk een bepaald drijvend vermogen (drijfvermogen) en kunnen worden ingezet bij een breed scala aan baggerwerk in de baggerindustrie!

Heavy en light polyethyleen drijvers

Bij Dragon Plastics heeft u de keuze uit twee soorten polyethyleen drijvers: heavy en light varianten. Hoewel ze allebei gemaakt worden van hoogwaardig polyethyleen, heeft de heavy variant een wanddikte van 7mm, waardoor deze nóg onverwoestbaarder is dan de light variant met een wanddikte van 5mm. Wij bieden tevens 5 jaar garantie op de heavy variant, omdat wij overtuigd zijn van ons vakwerk. Doordat wij alles zelf produceren, vindt de levering direct vanaf de fabriek plaats zonder tussenpersoon. Hierdoor kunnen wij snel leveren en kunt u altijd terugvallen op ons vakmanschap. Mocht u nog niet overtuigd zijn; onze drijvers zijn getest door PTG Eindhoven, dus u bent van kwaliteit gegarandeerd!

De vele voordelen van onze kunststof drijvers

Wanneer u kiest voor de polyethyleen drijvers van Dragon Floats kiest u voor echte kwaliteit. Wij maken namelijk enkel gebruik van hoogwaardig polyethyleen en produceren onze drijvers door middel van rotatiegieten. Doordat we het product in één geheel kunnen maken zijn onze kunststof drijvers enorm slagvast en hebben ze een hoge energie absorptie. Ook zijn onze producten UV- en zoutwaterbestendig, zijn ze geschikt voor gebruik bij temperaturen variërend van -50 °C tot 70 °C en hebben ze een hoge sterkte tegen scheuren. We durven onze polyethyleen drijvers daarom gerust onverwoestbaar te noemen. Dit alles leidt tot lage onderhoudskosten, aangezien onze kunststof drijvers vele jaren mee kunnen en vrijwel immuun zijn voor slijtage! Dragon Floats produceert drijvers in verschillende formaten, dus bekijk onze producten pagina om te zien welke het meest geschikt is voor uw toepassing.

Wilt u meer weten over onze polyethyleen drijvers of heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Voordelen

  • Hoogwaardig polyethyleen
  • Energie absorptie (minder schade door impact)
  • Flexibel materiaal en stabiliteit door vormgeving
  • UV- en zoutwaterbestendig
  • Temperatuurbereik van -50℃ tot 70℃
  • Enorme stootvastheid
  • Hoge sterkte tegen scheuren
  • Uitwisselbare delen
  • Lage onderhoudskosten